Jigzi – מחולל משחקים כייפי

נתקלתי לראשונה בג’יגזי באנציקלופדיה של אפרת מעטוף, כשחיפשתי דרך להפוך דף עבודה שגרתי ומשעמם למדי – למשחק. הנושא – בלעם שמנסה לקלל את עם ישראל, ויוצאות מפיו ברכות. השפה המקראית מסובכת ומלאה רמזים, ובעבר השתמשתי בדף עבודה שהכינה המקבילה שלי, עם ציטוט מהפסוק, אותו מתאימים להסבר, שמנוסח בשפה עכשווית ומובנת לתלמידים. בלעם נשא ארבעה נאומים, ובכל פעם יש לנאום פתיח, השורות מתחלקות לצלעות מקבילות, והמון מילים ייחודיות.

חיפשתי כלי בו אפשר לבצע גרור ושחרר, וכך הילדים יסדרו את הפירושים ליד הציטוטים, ויקבלו הסבר רציף של הקטע. גם הציטוט וגם הפירוש הם טקסטים לא קצרים, והעדפתי מחולל משחק שלו בנוי על “משחק הזיכרון” אלא התאמה פשוטה.

Jigzi - מחולל משחקים כייפי 1

ג’יגזי היה מעט ילדותי בעיצוב, אבל מיד התלהבתי.

  • אין אף הגבלות שימוש נראות לעין. כאשר נכנסים צריך לסמן שאנו מעל גיל 18, כלומר התלמידים לא אמורים ליצור תוכן*. אבל כמורה – אין הגבלה על כמות הג’יגים, אורכם או סוגי הפעילויות שפתוחים לשימוש. *** אהמ, יש עדכון בסוף הפוסט, הגן עדן לא נמשך בלי סוף ***
  • תבניות יפות ומגוונות של משחקים: גרור ושחרר, התאמות ומשחק זיכרון, פוסטר מדבר, נקודות חמות בתמונה, ועוד.

Jigzi - מחולל משחקים כייפי 2

  • ג’יגזי מעודד את היצירה של המשחקונים בשרשרת פעילויות שמובילות מזו לזו, ונראות כלומדה קטנה (או ארוכה, כרצונכם). ה”תולעת” מכילה את הרצף הזה ומאפשרת שילוב הקניה עם תרגול.
  • התבניות כולן משלבות שמע והקלטה בצורה פשוטה – הנחיות, הסברים ומשוב קולי בשימוש קליל וזורם.
  • עזרה – בעיקר בהתחלה מאוד עזר לי שבפינה הוצעה לי עזרה, לפי המיקום בו עמדתי.
  • מאגר תמונות מובנה שמנחש מה אני צריכה לפי הטקסט שכתבתי. אפשר לחפש בעברית ובאנגלית.
  • בבנייה של כל פעילות יש מגוון אפשרויות שמכוונות אותי לכמה סוגים של שימוש בפעילות. למשל, כאשר אני יוצרת משחק התאמה – אפשר בין מילה לאות פותחת, בין מילה להגדרה, מילה ותרגום, כתב מרובע וכתב עגול, וגם בין מילה לתמונה, או תמונה לתמונה.

Jigzi - מחולל משחקים כייפי 3

 

  • כל הפעילויות שהמורים יוצרים מתווספות למאגר (אפשר לבחור שלא) עשיר וכייפי, ואפשר למצוא בו רעיונות יצירתיים, או להשתמש ביצירות כמו שהן מול התלמידים שלנו. איתור הפעילויות לפי סינון גיל, שפת הנחיה וכמובן חיפוש חופשי של נושא. שימו לב, תוצאות החיפוש מוצגות מתוך התוצאות בעלות דירוג גבוה, וכדי להציג הכל צריך ללחוץ על הלשונית המתאימה.
  • בתוך ג’יגזי יש חוברות פעילות רבות מוכנות, מותאמות לקהל היעד המרכזי – תלמידים שלומדים עברית כשפה שניה, ודגש על לימודי יהודות. התכנים הקיימים במאגר מתאפיינים בהרבה התייחסות למעגל השנה העברי. ניתן למצוא במאגר פעילויות בשפות הנחיה שונות.
  • מונגש, מעוצב היטב, מעודד יצירה עצמית.

די מהר שמתי לב שזה אינו מחולל משחקים גנרי נוסף, אלא יש בו מגמה חזקה – הוראת עברית יחד עם חיזוק היהדות. בעמוד הפרופיל נגדיר איזו רמה דתית נרצה לראות בתכנים שיוצגו לנו במאגר – חופשי, מסורתי, דתי, רפורמי, חרדי… וכך נתאים לתלמידים את התכנים וגם נשפיע על ההמלצות המוצגות לנו. ג’יגזי נתמך ע”י סוללת עמותות שקשורות ליהודי התפוצות, וקרן פינקוס.

*בRoadmap שלהם כתוב שבהמשך מיועדים גם התלמידים ליצור פעילויות בסביבה.

חסרונות:

  • העיצוב של ג’יגזי מותאם לילדים צעירים שלומדים את העברית כשפה שניה, וקצת ייראה תינוקי לתלמידי חט”ב למשל.
  • אין מוד מבחן, הג’יגזי בעצם מגלה את התשובות הנכונות. כאשר תלמיד גורר את התשובה לאיזור השאלות, היא “תידבק” רק אם הובאה למקום הנכון. התלמידים עלו די מהר על כך, וחסכו חשיבה – גררו את ההסבר מעל כל הציטוטים עד שההסבר “נדבק”.
  • עדיין אין – ובקרוב מיועד להיות – מעקב ביצוע. כרגע המורה יכול לראות רק כמה תלמידים שיחקו, ללא שמות, בלי פילוח לפי שאלה ובלי ציון. בתפריט מופיע כפתור Classroom שאני משערת מעיד על כוונה לפתח את זה בעתיד.

https://jigzi.org/asset/play/playlist/e80686f4-23b9-11ee-a0f7-ff6434ac20fa?draft_or_live=live&is_student=true

עדכון 20.8.2023 ג אלול תשפ”ג ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

באסה… ג’יגזי כבר לא חינם. הם הגבילו ליצירת 5 משחקונים בלבד, והשאר בתשלום גבוה.

Jigzi - מחולל משחקים כייפי 4

שתפו מישהו שיכול ליהנות מזה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אפשר בכיף להשאיר תגובה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוזמנים לעקוב: 

אולי יעניין אותך גם

ביוטיוב

הרשמה לתפוצה

שולחת רק דברים ששווים את הזמן שלך בעיני. בוודאי לא מעבירה לאף אחד

צור קשר

בטח יש לך משהו מעניין לומר

לצרף אותך לתפוצה?

נשתדל שיהיה מעניין ושווה

דילוג לתוכן