אודות
אני חפציה בן ארצי, חולמת תקשוב ומאמצת מהירה בתחום הטכנולוגי. סקרנית לגבי ההתפתחות הבאה בשילוב החינוך בתקשוב. פעילה בקהילות מורים ומובילה קהילת רכזי תקשוב. מדריכה מורים ומלווה תהליכי הטמעת טכנופדגוגיה בבתי ספר. כותבת ומפיצה טיפ תקשוב להגדלת אוריינות דיגיטלית, בעיקר בקרב מורים.
על ציר הזמן
תשע"ב
כמובן שאוקיינוס כלי התקשוב שאב אותי במהירות. בניתי לאולפנה בנריה אתר במערכת 022, הכנתי סרטוני הדרכה למורים ואז הכנתי הדרכות על כל הכלים בהם נעזרתי. “אתר ההדרכות של חפציה” היה האתר הראשון שלי עצמי (ובהתחלה גם לא העזתי ששמי יופיע בו). ניסיתי על התלמידות שלי עבודה במוודל, בחני גוגל וספר דיגיטלי באופק.
2012
תשע"ג - אתר אוריינות דיגיטלית לחופשה
בחופש הגדול עבדנו עם התלמידים באתר מיוחד – אולפנת אגדה. גם בו היו טיפים לאוריינות דיגיטלית וכלים מומלצים.
2013
תשע"ו - טיפ תקשוב
כשעברנו למעלה אדומים גיליתי את נפלאות המקרן הקבוע בכיתה, שלא צריך לסחוב ולחבר ולהתקין. אז הגעתי לטכנומאניה – הגזמתי לגמרי עם מצגות ועימוד מקראי, עד שההורים אפילו פנו למנהל :). בכל שבוע שלחתי טיפ תקשוב לצוות המורים, מה שהועיל ליצור אווירת התחדשות. גם אלו שנרתעו או הקפידו לספ לי שזה היה ארוך ומסובך – הצטרפו לאט לאט לעשייה, בלי להרגיש.
2016
תשע"ו - בלוג ודף פייסבוק
מתישהו הרגשתי שאין לי כתובת לחפור באוזניה על הנושאים המתוקשבים שמטרידים אותי. בעלי נשא בעול בסבלנות ראויה לציון, אבל זה לא הספיק. החלטתי לספר את המחשבות והרעיונות שלי באוזני העולם כולו. פתחתי את דף הפייסבוק “חולמים תקשוב” ואת הבלוג.
מטרת הבלוג היא להציע כיווני חשיבה ועשייה להמשך הטמעת טכנולוגיה בפדגוגיה, תוך התמקדות במאפיינים וביכולות המיוחדות של אוכלוסיית המורים בישראל.
2016
תשע"ז - קייטנות דיגיטליות
במהלך ההדרכה בקייטנות הדיגיטליות (תשע”ו, תשע”ז) בהן לימדתי את תוכנת Algodoo , הכנתי סדרת סרטונים לסיכום המפגשים.
2017
תשע"ח - אלוף אופיס
תוכנית הלימודים לכיתה ב’, כיתה הפוכה. חומר שלימדתי בכיתה ב’ בשעת מחשבים הפך לסרטונים קטנים ברמת מורכבות עולה.
2018
תשע"ח - יומן ראשון לרכז תקשוב
בשנת תשע”ח עלה לי רעיון – בעקבות “יומן למורה הממשחק” שיצרה ורד בנדיקט, הכנתי יומן לרכז תקשוב. רכזים רבים התלהבו ובעקבות כך פתחתי את קבוצת הפייסבוק “רכזים חולמים תקשוב”. יומנים נוספים יצאו בשנים לאחר מכן.
2018
תשע"ט - מורים אוצרים
אתר ובו ריכזתי חומרי הוראה רבים שליקטתי ויצרתי, במדעים ובתנ”ך. האתר הוא חלק מפרויקט ‘מורים אוצרים’, בניית אתר חומרי הוראה לכל מורה שמעוניין לשתף את התוצרים שלו.
2019
תש"פ - מתאמת תקשוב
מוניתי לתפקיד קטן אך מעניין בעיר מעלה אדומים. בתור מתאמת תקשוב עירונית סיירתי בבתי הספר, בניתי אתר שריכז עשייה חינוכית בעיר, הנחיתי תוכנית מנהיגודיגיטל, פרויקטים ליום המורה ועוד.
2020
תש"פ - סביבות ענן לחינוך
אחת המשימות המרתקות בהן השתתפתי. גוייסתי ע”י יעל גרינשפון והצטרפתי לחטיבה להטמעת טכנולוגיות במשרד החינוך, ליחידת סביבות ענן לחינוך. עבודה מול גוגל ומיקרוסופט, מול מערכות טכנולוגיות בתוך המשרד, והרבה פיתוח של חומרי הדרכה והטמעה כדי להניע שינוי בבתי הספר. הקורונה הצטרפה למאמצים וסייעה לא מעט.
2020
תשפ"א - גלייד
פלטפורמה ליצירת אפליקציות ללא קוד, הכי מוצלחת שהכרתי. תוך זמן קצר פיתחתי בה אפליקציות למתכונים, לניהול פעילות גופנית, לעידוד קריאה וקיוסק למורה לניהול ניקוד ופרסים. עם פרוץ הקורונה יצרתי גלייד לניהול שיעורים בשפה של מערכת השידורים הלאומית, שאיפשרה למדריכות השפה להנגיש חומרי עזר שמלווים את השידורים עצמם.
2021
תשפ"א - למידה מרחוק בקורונה
ניסיתי כלים שונים ובדקתי מה מוצלח לעבודה מול התלמידים – תיעדתי והפצתי.העברתי השתלמויות, מפגשים חד פעמיים וכתבתי מה שאפשר כדי להקל על הלמידה מרחוק.
אפילו פוסט על שידור חתונה מרחוק היה לנו…
2021
תשפ"ב - UX
למדתי קורס עיצוב חוויית משתמש בקורסרה, והשתמשתי בעקרונות כדי לטייב מוצרי אדטק שונים. מחקר משתמש, פלואו, שרטוט מסכים ופיגמה הקסומה כמובן.
2022
תשפ"ב - מקוונים
בנוסף להשתלמויות ולמפגשים סדנאיים עם צוותי חינוך ועם לומדים מסוגים שונים, יש פרויקט למידה שאני אוהבת – “מקוונים בשבילך” מאפשר למורים לבחור נושא וזמן ולהיכנס ללמוד טכנו-פדגוגיה ולהעשיר את ההוראה שלהם. זה אפילו לא מוכר לגמול. אני מלמדת הרבה על סביבות ענן, ונושאים מתחלפים לפי הביקוש – קנבה, בינה מלאכותית.
2022
תשפ"ג - MONDLY
שנה שניה שהפיקוח על האנגלית משתף פעולה עם Mondly – אפליקציה ללימוד אנגלית לה-ו. הצטרפתי לצוות הSuperStars של האווי גורדון וניהלתי את קבוצת הווצפ של מורי אנגלית שנעזרים בכלי במחוז ירושלים.
2023
תשפ"ג - GEG ישראל
ברור שהצטרפתי למשימת החייאת קהילת אנשי החינוך של גוגל ישראל, שכבר כמה שנים לא היתה פעילה. בתור בוגרת האקדמיה, וחובבת של סביבת הענן זה היה טבעי. כמובן, צעד ראשון להקים אתר… אחר כך מתחילים לחשוב, ולארגן כנס השקה, והמון תכנונים ומפגשי מיט מקדימים.