מציגה פרויקט שעבדתי עליו – אני הייתי אחראית על האפיון, כלומר לתכנן איך המסכים במערכת ייראו, ואיך יעברו ביניהם, ומה בעצם סדר הפעולות שיידרש אדם לבצע כדי ליצור עמודים באתר ביה”ס, לעצב ולארגן אותו. את האפיון יצרתי בפיגמה, כלי UX שמאפשר לעצב את המסכים ולחבר ביניהם, אבל הוא רק הדמיה ולא הכלי האמיתי. בפועל כמובן רק חלק מהרעיונות התקבלו, וימומשו עם הזמן (זה חלק שקשה לי להתרגל אליו, אבל הוא מאוד הגיוני. בפיגמה אני מניחה את הרעיונות, אבל צריך לתכנת את כל הפרטים, ויש עוד המון פרטים שצריך לקחת בחשבון).
פרויקט בו התבקשתי לאפיין מערכת לבניית אתר בית ספרי – לקחת מערכת בסיסית שנבנתה, אבל כנראה היתה עדיין מסורבלת ולא מספיק שימושית – ולהציע כיוון ש:
- יקל על שיתוף כלל אנשי הצוות,
- יאפשר שליטה על הנראות והעיצוב,
- יעודד עדכון שוטף ופשוט של מידע על ביה”ס, כדי שיהיה מועיל ונוח.
אתגר ראשון:
באתר בית ספר יש הרבה תכנים, אבל כל זה צריך להיות ברור ומאורגן, בלי עומס.
נעזרתי ברעיון של גלילה לרוחב כדי לאפשר סקירה של סוגי התכנים, בלי לפגוע ביכולת לראות הרבה תכנים בלי להעמיס על העין.
אתגר נוסף:
אין לאף אחד זמן להתעסק עם האתר, וללמוד מערכת מורכבת.
לכן נשמרה פשטות רבה יחד עם בחירה וגמישות ביחס למבנה ולעיצוב, צמצום פיצ’רים בדיוק לפי הצרכים של בתי ספר, ובעיקר – הרשאת הוספת תכנים לכלל המורים בבית הספר, בקליק. כאשר קל לכלל אנשי הצוות לעדכן תכנים, וזה קורה ממש מתוך תוכנת הניהול הבית ספרי, האתר יצליח לייצג בצורה נאמנה יותר את העשייה.
רוצים לראות קצת בפנים? הכנתי סרטון:
ואם אתם רוצים לסייר בעצמכם בהדמיה – הנה היא כאן. הדמיה
היה כיף! תודה ליוסי על המוכנות ללכת הרבה מעבר למה שהוא תיכנן. מאוד מרגש לראות חלק מהרעיונות מיושמים במערכת חיה ואמיתית, בע”ה בקרוב.