4 טריקים מתוקשבים שישדרגו את דפי העבודה שלך

דפי העבודה עדיין כאן, למרות כל התחזיות והספרים הדיגיטליים. מי שעדיין לא העביר את דפי העבודה שלו לWizer.me , ומעדיף את הנייר הפשוט והבטוח, עדיין יוכל לשדרג את המראה שלהם. גם אם לא את יצרת את הקובץ המקורי, עדיין תוכלי לעצב אותו כך שיתאים לסגנון שלך. גם התלמידים ירוויחו דפים שיש בהם עקרון מוביל ומוכר שמזוהה איתך!

פונט (או גופן)

חשוב לגוון את הפונטים שהתלמידים רואים. אם בכל המקצועות הם רואים רק אריאל’, פלא שהם משתעממים? פונט משפיע על המראה של הדף בלי ששמים לב, וזה הסוד. בעיצוב נכון קשה להצביע על המאפיינים שגרמו לו להיות מוצלח, אבל אי אפשר לפספס את הרושם הכללי.
פונטים מעוצבים זה עניין יקר, בערך 250 ש”ח לאחד. בתור מורים, בואו נעבוד עם החינמיים יש רבים, וחלקם מוצלחים ושימושיים. צריך לשים לב לא להשתמש בטקסט של פסקה בפונט שמתאים לכותרת. זה מפריע לקרוא בשטף. לטקסט ארוך מומלץ להשתמש באלף או בגישה שיחליפו את אריאל ודוד הרגילים.
הערה חשובה: תצוגת פונטים תלויה במה שמותקן במחשב. אם תשלחי לחברה שאין אצלה את הפונט, זה יופיע משובש. לכן כאשר שולחים קובץ מעוצב, כדאי לשמור אותו כPDF. כך העיצוב ננעל ונשר. מצד שני, היא לא תוכל לערוך אותו הלאה…
איך?
כאן יש כמה פונטים טובים וחינמיים
4 טריקים מתוקשבים שישדרגו את דפי העבודה שלך 1
לוחצים על הכפתור הכחול להורדה.
את הקובץ שירד פותחים ומחלצים לוחצים על חלץ הכל”.
4 טריקים מתוקשבים שישדרגו את דפי העבודה שלך 2
את הקובץ של הפונט פותחים, ובוחרים “התקן”.
והם יותקנו ויופיעו ברשימת הפונטים מהם אפשר לבחור כשעובדים במחשב.
בדרך כלל הפונטים שהתקנו ישמשו אותנו באופיס (וורד, מצגות ואקסל), בנוסף יש אתרים שמאפשרים לעבוד עם הפונטים של המחשב גם באופן מקוון (לא כולם. בגוגל דוקס אי אפשר לצערנו. בקאנווה למשל אפשר:)
4 טריקים מתוקשבים שישדרגו את דפי העבודה שלך 3

אייקונים

הסמלילים אייקונים מצמצמים את עומס המילים. הם קופצים לעין ומסייעים להתמצא. את רוצה שדף העבודה יהיה ברור! מהו הקטע שמיועד לקריאה, איפה כותבים ומהי שאלת האתגר לזריזים בלבד. האייקון אמור להיות קטן יחסית, ולא לשמש כאיור לתוספת צבע בלבד, אלא להעביר מסר ומשמעות. אפשר להשתמש בהם גם במצגות, במשחקים ובכלל.
איך?
מאגר אייקונים מדהים יש פה באייקון פיינדר:
אפשר לחפש בסטים השונים (כדאי שתהיה אחידות מסוימת בין האייקונים שאת משתמשת, ולא אחד שטוח, אחד עם קווי מתאר מודגשים, ועוד אחד מצויר ביד… זה לא נעים בעין), או לחפש מילת חיפוש מסוימת ולבחור מה שהכי מתאים לך. באתר יש כמובן הרבה סטים בתשלום, אבל בכל מקום אפשר לסנן ולבחור רק את החינמיים. שימי לב שיש כאלו לשימוש מסחרי (אפשר להשתמש בחופשיות) וכאלו שדורשים לציין את שם היוצר.
4 טריקים מתוקשבים שישדרגו את דפי העבודה שלך 4
כדאי להוריד את הסמלילים בפורמט PNG (כלומר ציור על רקע שקוף, בלי מסגרת לבנה). מומלץ לשמור אותם בתיקייה נגישה, ולהשתמש בהם שוב ושוב כך שיהפכו לחלק מהשפה הסודית שלך עם התלמידים.

איורים

לפני כמה שנים טובות, כשהיה בתוך תוכנות האופיס מאגר קליפארט’, היה קל להוסיף תמונות לקבצים שיצרנו. הבעיה היתה שכולם השתמשו באותו מאגר קבוע, ושוב היה משעמם. כיום אופיס בעצם ביטלו את הקליפארט, ומאפשרים למצוא תמונות מהאינטרנט. שליפת תמונה מהרשת זה קל, אבל לא תמיד פשוט מבחינת זכויות יוצרים, לפעמים האיכות נמוכה והרבה פעמים מופיע סימן מים מעצבן שמסתיר.
עדיף לחפש ישירות במאגרים המתאימים, וכאן קשה לי להמליץ רק על אחד, אז נמליץ על שניים.
בשני המקרים מדובר במאגר שמתמקד בעיקר בתמונות וקטוריות, כלומר כאלו שלא בנויות מאוסף נקודות צבעוניות (שנקראות סיביות’. כמו בפורמט JPG הנפוץ, או PNG) אלא מקווים וזוויות (פורמט SVG, EPS או AI). צורת השמירה הזו מאפשרת להגדיל את התמונה בלי להגיע לטשטוש. החיסרון המרכזי של הוקטורים אצל רובנו אין תוכנות שמצליחות לפתוח אותם*. לכן גם כאן נוריד בסוף גרסת סיביות עם רקע שקוף PNG.
בנוסף בשני המאגרים יש איזור עם איורים המיועדים ללקוחות פרימיום בלבד, ואיורים שהם בעצם פרסומת לשאטרסטוק, השחקן הגדול ביותר בשוק האיורים והתמונות בתשלום באינטרנט. צריך לשים לב לא לנסות להוריד אותם אלא להתמקד בחינמיים, יש מספיק.
עוד הערונת החיפוש הוא באנגלית בלבד. זה מה יש.
וקטיזי מאגר איורים לשימוש חופשי בד”כ עם ייחוס (כלומר דורש לציין את שם היוצר). היתרון המרכזי בוקטיזי הוא באפשרות לערוך בדפדפן את האיור: להוריד או להוסיף, למשל לשנות צבע שיער ולהאריך אותו. לוחצים על EDIT ומגיעים לממשק עריכה. לא נדרש אפילו לפתוח חשבון, אפשר פשוט להוריד את הקובץ ששינינו. ניתן ליצור חשבון אם בכל זאת רוצים לשמור את העריכות לטווח ארוך. 
4 טריקים מתוקשבים שישדרגו את דפי העבודה שלך 5
פריפיק-
מאגר נוסף, לדעתי יש בו איורים איכותיים יותר, ויכולת החיפוש הפנימי טובה יותר לביטויים עם כמה מילים. לכן יש יותר סיכוי למצוא בו משהו מדויק למה שרצינו. החיסרון בפריפיק אין אפשרות לערוך באופן מקוון אלא רק להוריד קובץ זיפ שמכיל את כל סוגי הפורמטים של התמונה (שצריך לחלץ, כמו בקבצי הפונטים לעיל).
*עד לא מזמן ניתן היה לפתוח EPS בפאוארפוינט, אבל הם חסמו את האפשרות הזו מטעמי אבטחה. קשה מאוד לפרוץ את זה. זה יעבוד אצל מי שיש לו גרסא ישנה של PPT.

לוגו

אחרי שציינו את האפשרות להתאים גופן, אייקון ואיורים לדפי העבודה שאת יוצרת או ממחזרת, הכי הגיוני לשלב את כל אלה יחד וליצור לוגו קטן למקצוע. אין הכוונה ללוגו של עסק. לוגו של עסק הוא עניין לגרפיקאי, ודורש תהליך שלם של התאמה לערכי העסק ועיצוב מאפס, שיעודד לקוחות לקניה. כמורים המטרה שלנו צנועה יותר ליצור מאפיין ויזואלי שילווה את דפי המשימה השונים במקצוע, וייתן לתלמידים תחושת רציפות. הלקוחות שלנו כבר כאן, אנחנו רוצים לעודד אותם ללמידה ולהגדיל את המוטיבציה שלהם.
איך?
קודם כל לחשוב קצת איזה כיוון יתאים למקצוע ולמאפיינים המיוחדים שלנו כמורה וכקבוצת תלמידים. האם מילת המפתח שמובילה אותי היא גילוי? התקדמות? שבירת שיאים? מה התועלת שיפיק התלמיד מהשיעור בסוף הלמידה? עם המילה הזו אפשר לצאת לחיפוש באייקונים או באיורים. אם אין משהו מתאים אפשר לנסות גם בauto draw ולצייר בעצמנו, והמערכת תהפוך אותם לאייקון בעזרת בינה מלאכותית.
מצאנו איור ויזואלי. נדביק אותו בוורד (למשל). עכשיו נוסיף לו סלוגן קטן, ציטוט משמעותי ורלוונטי למקצוע. נכתוב אותו בפונט האהוב עלינו. נמקם את שניהם יחד, נקבץ ונשמור אותם כתמונה (לחיצה ימנית בעכבר, שמור כתמונה’) הכי מומלץ הוא פורמט PNG. את התמונה הקטנה הזו נדביק בראש כל מסמך שקשור למקצוע, אז כדאי לשמור אותה בתיקיה נגישה!
למידה יפה לכולם!
נ.ב
אני לא מתאפקת ומוסיפה כלי קטן… הוא יתאים פחות לדפי עבודה שמדפיסים בשחור לבן, אבל יכול לעזור במצגות וכדומה. אתר עם פלטות צבעים – רביעיות של צבעים שבאמת מתאימים. www.colorhunt.co. אני עושה חיתוך מסך לפלטה שמוצאת חן בעיני, מדביקה בפאוארפוינט ומשתמשת בצבע בעזרת הטפטפת.
תמונת כותרת – Created by Terdpongvector – Freepik.com

שתפו מישהו שיכול ליהנות מזה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אפשר בכיף להשאיר תגובה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוזמנים לעקוב: 

אולי יעניין אותך גם

ביוטיוב

הרשמה לתפוצה

שולחת רק דברים ששווים את הזמן שלך בעיני. בוודאי לא מעבירה לאף אחד

צור קשר

בטח יש לך משהו מעניין לומר

לצרף אותך לתפוצה?

נשתדל שיהיה מעניין ושווה

דילוג לתוכן