היום הצלחנו להפעיל את המצלמה הנוספת שהתגלתה, היא אמנם זוללת בטריות רעבתנית אך נוכחותה בהחלט תתרום למאמצי הצילום שלנו. תודה למנהל ולמזכירה גם על לוח “אצל מי נמצאת המצלמה” החדש. זה המקום לעודד כל מי שתופס רגע ומנציח אותו – תוצרים, פעילויות וסתם יומיום. נאמנות המצלמה מכיתה ו’ דואגות לרוקן מדי פעם, להעלות לפלזמה ולגבות תמונות מוצלחות- בענן.
מאגר התמונות הבית ספרי עשוי להיות מועיל לכולנו. מורה שמצלם במצלמה פרטית, בנייד וכדומה, יכול להוסיף את התמונות למאגר, וכך להנגיש אותן למורים אחרים. כשיוצרים מצגת לקראת אירוע, ספר מחזור ובכלל- טוב שהתמונות קיימות, ומזכירות רגעים יפים.
כמובן, התמונות נגישות רק למי שיש לו את הסיסמא.
איך זה עובד?
מדובר בשירות שנקרא גוגל פוטוז*. גוגל מציעה אותו חינם לכל בעלי הג’ימייל.
צפייה ושימוש בתמונות אפשריים אם תיכנסו לחשבון גוגל של המאגר: בכתובת: https://photos.google.com/
*** (כאן נתתי למורים את השם והסיסמא של החשבון הספציפי שנפתח לצורך המאגר)
[שימו לב שיצאתם מחשבון הגוגל שלכם קודם, אחרת פשוט תגיעו לגוגל פוטוז של עצמכם]
הוספת תמונות:
1) אפשר לגרור תיקיות שלמות לעמוד של מאגר התמונות, והן יעלו לאיטן.
2) אפשר להתקין אפליקציה (הרבה פעמים היא מגיעה עם הטלפון). היא תגבה את התמונות שאתם מצלמים לחשבון שלכם. מדי פעם לקטו תמונות של ביה”ס וצרו אלבום, אותו נשתף עם החשבון הביתספרי. אלבום שיתופי כזה ניתן לשלוח גם להורים ואפילו להזמין אותם להוסיף תמונות שצילמו באותו אירוע.
ארגון תמונות:
- התמונות מופיעות בזרם ברצף כרונולוגי. רחפו עם העכבר בצד שמאל כדי לראות את ציר הזמן ולקפוץ לשנה הרצויה.
- קל לאסוף מקבץ תמונות וליצור מהן אלבום (שיתופי או סתם).
- אפשרויות החיפוש רחבות – החל מאיתור פריטים בסיוע הבינה המלאכותית של גוגל “חפש לי תמונה של כלב” או “אוכל” או “מסיבה”. עוד פונקציה משמעותית מאוד היא חיפוש לפי פנים. אני מקפידה לא לספק שם, אבל אפשר לתת שם גנרי (ב3 14) ומאוד נוח לרכז כך למשל תמונות לספר מחזור, למצגת לפעילות חברתית ועוד.
תצוגת תמונות:
ניתן להפעיל מצגת מאלבום ולהציג בפלזמה. יש כלי תקשוב שונים שבנויים לעבודה ולהתממשק עם פוטוז, ומאפשרים למשל יצירת סרטון מתמונות של אלבום מסוים.
פוטוז יוצרת באופן אוטומטי הנפשות וסרטונים מהתמונות המועלות אליה. בבית הספר זה לא כ”כ שימושי…
*הערה: הטיפ נכתב כאשר עוד עבדנו עם פיקאסה. מאז גוגל העבירה אותה לגריטה ועברנו לפוטוז, ממשיכת הדרך. בפוסט כאן עידכנתי בהתאם.