תכירו את ZOOM – כלי מעולה לוובינרים. מה שהניע אותי לחפש הוא הצורך של מנחות ההורים הקרובות לליבי (גם אמא וגם אחות…) שהתבקשו לייעץ ולהפעיל סדנאות גם לאנשים שלא יכולים להגיע פיזית למפגשים. האופציה הראשונה שקפצה לי היא הנגאאוט, הזמין בתוך חשבון הגוגל של כל אחד, וקל להפעיל ולהזמין למפגש את המוזמנים. הנגאאוט אפשר גם לשדר בשידור חי ביוטיוב, שזה גם יכול להיות מועיל.
אך מה. איכות הוידאו נמוכה, ויש דיליי מעייף.
בוצפ של רכזי התקשוב המליצה דבורי חשין על ZOOM. רצתי לבדוק ולפניכם הסקירה:
קודם כל – חינם! עד 40 דקות למפגש קבוצתי (הוגן לגמרי. מי שמעוניין לקיים מפגשים ארוכים ורציניים כנראה יעמוד בתשלום של 15$). עד 50 משתתפים במפגש. אין הגבלה על מספר המפגשים. הופתעתי במיוחד מכך שהכלי נקי ממאפיינים של חינמיות – אין פרסומות, העיצוב מושקע, אין מלא “כפתורים אפורים” – כאלו שייפתחו רק כשתשדרג. חיפשתי הרבה זמן את הקאץ’ ומלבד הגבלת 40 הדקות (לקבוצה. ב1:1 אין הגבלה) לא מצאתי.
התכונות מצויינות:
- העברת הוידאו טובה וחדה, בלי לעוות צבעים ובלי לטשטש.
- אם יש מעבד גרפי טוב, אפשר אפילו לבחור רקע וירטואלי ולהצטלם על צבע ירוק.
- שיתוף המסך נוח, כולל לוח לבן וכלי אנוטציה – מירקור, ציור, כתיבה (תומך בעברית בלי בעיה)… גם המשתתפים יכולים להוסיף סימונים, לשתף מסך וכן הלאה. אפשר להעניק למשתתף את הבעלות על האירוע, ולקחת בחזרה כשרוצים.
- חלונית צ’אט, דרכה אפשר גם לצרף קבצים.
- חלונית משתתפים דרכה אפשר להשתיק משתתף מסוים – או את כולם.
- המוזמנים נכנסים דרך קישור (בפעם הראשונה יתבקשו להתקין תוכנה קלה), או מכניסים את מספר המפגש. הם לא צריכים לפתוח חשבון בזום, כך שזה נוח לעבודה עם תלמידים.
- אפשר להתחבר גם דרך הטלפון. לא רק באפליקציה, אלא אפילו טלפון רגיל – מאפשר השתתפות דרך שיחת טלפון. כך גם מי שאין לו מיקרופון למשל יכול להישמע.
- אפשר להקליט את המפגש, למחשב או לענן.
איך זה עוזר בכיתה? אסיפת הורים עם מי שלא הצליח להגיע. למידה קבוצתית בערב לפני המבחן. מפגש כייפי בחופש הגדול, להיזכר אחד בשני. לתרגיל למידה בחירום. לעבודה בצוותי מורים. לתת תמיכה למישהו שיש לו בעיה במחשב – שישתף את המסך שלו. ללמד תוכנה לקבוצה. להשלים/להקליט שיעור לילד שנמצא בבית חולים…
המפגש שכולל וידאו ושיתופי מסך הוא בעל ערך מוסף. זה כייפי ונעים יותר מאשר כתיבה בפורום. לדעתי בגלל שאנחנו מסתמכים על חוש השמיעה כדי להתחבר למה שקורה סביבנו. התכתבות בצ’אט למשל היא דבר שעושים מהצד, ואילו וידאו + שמע מאפשר ליצור אשליה יותר משכנעת של מפגש אמיתי.
זה לא עומד להחליף את הכיתה האמיתית, פשוט כי הטבע האנושי צריך משהו שאי אפשר להעביר בסיבים.