מקלידים בנחת, ולפתע – הגיעה האות ש’! לחיצה לא מספיק מדויקת, מקלדת לא מוכרת – והופס, כפתור הקאפס לוק נכנס לפעולה. כל מה שהקלדנו מאז שהכפתור המעצבן הזה נלחץ נכתב באותיות רישיות באנגלית. NGMCI NTUS.
ולא צריך אותו! כפתור הShift ממלא את הפונקציה של כתיבה באותיות גדולות בהצלחה מרובה, ההבדל היחיד – על שיפט צריך ללחוץ ברצף כדי שהאפקט יקרה – כלומר, לא תקליד בלועזית בטעות, אלא רק בכוונה. לעומתו קאפס לוק נלחץ בטעות, והלך על כל השורה ועל מעוף הכתיבה בו היית שרוי. מבאס.
אז קדימה, לקרב. בואו נבטל את הכפתור השנוא. אבא שלי בחר בדרך הנחרצת ביותר, ופשוט עקר את הכפתור הפיזי מהמקלדת ושלום. נחרץ אבל אולי לא הכי אסתטי. חיפשתי דרכים מקובלות בתוך מערכת ההפעלה (בלינוקס אגב יש אופציה מובנית ופשוטה להחליף כפתורים). לא מצאתי.
בסוף קראתי לעזרה לאחי הקטן והחמוד, שמתעניין בתכנות בשעות הפנאי. הוא המליץ להתקין את AutoHotKey, תוכנה קטנה וחביבה. “זה ממש פשוט”, הוא הבטיח. ובכן, לא היה ממש פשוט :\ אבל אחרי שעשית את זה פעם אחת, אפשר להסביר לאחרים די בפשטות מה לעשות.
- מתקינים את התוכנה.
- נכנסים לתיקייה כלשהי בסייר הקבצים, לחיצה על עכבר ימני כדי שייפתח תפריט. לוחצים “חדש” ובוחרים Auto Hot Key Script. נוצר קובץ ריק. פותחים, מעתיקים לתוכו את הקוד הרצוי, במקרה שלנו:
capslock::
Send {end}
אם תרצו שכפתור קאפס לוק יתחלף בכפתור end השימושי.
או קוד כזה:
SetCapsLockState AlwaysOff
אם רוצים שהכפתור פשוט יהיה כבוי כל הזמן.
שומרים, ואז מקליקים על הקובץ פעמיים בסייר הקבצים כדי שירוץ, וזהו. הקאפס לוק המעצבן לא ילחיץ אתכם יותר!
איזה עוד כפתור במקלדת הייתם מחליפים?