מצגת, דף עבודה – תמיד כדאי להוסיף קישוט להמחשה או סתם כדי שיהיה נעים בעיניים. הבעיה – פעם יישומי אופיס הגיעו עם חבילה של ‘קליפארט’ שהתאימו לרוב המטרות, וכעת הכל מבוסס על האינטרנט. ושם- בעיות של אינטרנט, זכויות יוצרים, זמן, ובסוף איכות התמונות לא תמיד טובה.
איור וקטורי:
בפורמט הרגיל של קבצי תמונה (JPEG בד”כ) הן נשמרות במחשב כסיביות, כלומר אוסף נקודות צבעוניות. כאשר מגדילים יותר מדי התמונה מתפקסלת ומיטשטשת.
יש גם פורמט GIF, האנימציות החמודות, ופורמט PNG שמאפשר לשמור תמונה שאינה רבועה, אלא בעלת צורה ספציפית, והשאר נשמר שקוף.
ואילו התמונה הוקטורית נוצרת ונשמרת במחשב בתור אוסף צורות וקווים – וקטורים. כאשר עושים בה שימוש ביישומי אופיס, ניתן לפרק אותה (“פרק קבוצה”), ולשנות פרט (להחליף צבע שיער או להסיר חלק מהתמונה), וכמובן- להגדיל כמה שרוצים, שכן המחשב זוכר את הזוויות והצבעים של האיור, ולא את הנקודות הבודדות. לכן אין לתמונות האלה רזולוציה, והן נראות מצוין גם בלי לתפוס הרבה זיכרון.
איך?
באינטרנט מאגרים רבים של תמונות וקטוריות. הכי טוב שמצאתי עד כה – כאן
—
עריכה: ממליצה גם על vecteezy שמאפשר עריכה מקוונת של האיור כך שאפשר להתאים אותו בצורה מלאה ורק אז להוריד למחשב
—
יש מאגר גדול של איורים ווקטוריים להורדה חינם (תוך ייחוס- לציין את היוצר)
איכותיים ומתוקים.
אחרי שמוצאים משהו נחמד, צריך להוריד את האיור- שמגיע בו זמנית כתמונת סיביות, וקטור בסיומת AI (למי שמחזיק בתוכנת אילוסטרייטור) ובסיומת EPS. אני ממליצה להשתמש בEPS, לפתוח אותו בתוך וורד או מצגת, ושם לשמור כתמונה מסוג אחר – WMF- ווינדוס מטא פייל – שיותר קל להסתדר איתו.
בהצלחה!