כאשר סביבת העבודה שלנו מותאמת ונוחה, העבודה יעילה. אם “דפים” נעלמים, חלק מהקלסרים שלי ‘נמצאים רק בבית’, מצאתי משהו שיכול להועיל לי בהמשך אבל אין לי איפה להניח אותו (ובטח לא למצוא אותו עוד כמה זמן) – זה לא יעיל.
במעבר לסביבת עבודה ממוחשבת צריך ללמוד ולהתרגל לעבוד בצורה נכונה ובעזרת הכלים הנכונים. זה לא מאמץ רב, אבל לוקח זמן להתרגל, נדרשת תשומת לב בהתחלה, או החלטה. גם הכלים צריכים להתאים לנו… אז הנה כמה טיפים.
- סדר בתיקיות במחשב.
- לא שומרים על שולחן העבודה כלום (מקסימום יוצרים תיקייה זמנית ב”מסמכים” או ב”הורדות”)
- לתכנן את עץ התיקיות מהגדול לקטן, וגם מהקטן לגדול. לחשוב – מהם התחומים לפיהם מתחלקים חיי? עבודה, משפחה, תחביב. ליצור תיקיה לכל אחד, ובתוכה לשרשר ענפי משנה לפי הגיון. אפשר לחלק לפי סוגי קבצים או תאריכים או נושא קשור. ולהיפך. בכל תיקיה שרואים שיש בה יותר מ40 קבצים בערך, סימן שצריך לחלק אותה לשתי תיקיות משנה או יותר. לא לחשוש מריבוי ענפים. כשזה הגיוני- תמצאו.
- לתת לכל קובץ שם ארוך ומלא מידע.
- להפריד היטב בין מסמכים של אנשים שונים המשתמשים במחשב.
- סדר בסימניות.
- גם פה להשתמש בתיקיות. ותת תיקיות. כל קישור שאנחנו מעוניינים לשמור צריך שיהיה לו מקום נכון להישמר בו, כדי שיוכל להימצא. סרטון להקרין בכיתה מחר, משחק לעוד חודשיים למקצוע מסוים, מתכון מוצלח…
- הרבה מהמסמכים שלנו בעצמם הופכים לקישור, כשמשתמשים בגוגל דוקס למשל. אפשר להגיע אליהם בדרייב (שגם צריך להיות מסודר… ) אבל השימושיים ביותר אמורים להיות בסימניה.
- הסימניות בסרגל צריכות להיות קטנות כדי שיהיה מקום. ערוך שם, אפשר להשאיר רק את הפביקון (הסמל).
- כניסה לדפדפן וריבוי דפדפנים.
- כשיש כמה אנשים שמשתמשים באותו מחשב, כדאי ליצור חשבונות נוספים. זה מאפשר יצירת סביבת עבודה נפרדת לכל אחד, כולל סימניות וזכירת סיסמאות למשל. חוסך בעיות עם חשבון גוגל (למשל כשנכנסים לדרייב והוא פותח את החשבון הלא נכון).
- ברגע שנכנסתי לדפדפן שלי (אפשר תמיד לעשות זאת דרך הגדרות, היכנס לחשבון) הוא משייך את כל הסימניות והמידע שנשמר בדפדפן (היסטוריה, הרגלי גלישה…) לחשבון גוגל שלי. כעת אפשר להיכנס לאותו חשבון דרך מחשב נוסף, והופ- הסימניות עוברות איתי יחד. אפשר לשמור סימניה במחשב בבית, ולמחרת להיכנס לשם בקלות בכיתה במחשב אחר.
מה שעשינו בעצם הוא לעבוד בענן. לא להיות תלויים במחשב הפיזי, אלא הנתונים נמצאים בחלל ואפשר למשוך אותם מכל מסוף.
איזה עוד עננים יכולים לעזור לי?
- יש המון פתרונות. דרייב יעיל בשביל גוגל דוקס, ויש רבים שמשתמשים בו גם לאחסון מסמכי אופיס. יש את דרופבוקס הוותיק (העדפתי הוותיקה), בוקס, מגה ועוד.
- בכל העננים יש תוכנה קטנה שנקראת sync שתפקידה להעלות ולסנכרן באופן אוטומטי מהמחשב לענן כל קובץ שנכנס או משתנה בתיקיה. יש גם אפליקציה ייעודית למכשירים ניידים, וכך אפשר לצרף קובץ גם בדרכים, או להציג. לערוך קצת יותר קשה, אפשר להשתמש באפליקציות של גוגל דרייב.
- לתמונות מומלץ להשתמש בגוגל פוטוז. https://photos.google.com היתרון- אינסוף נפח*, חיפוש מעולה לפנים וחפצים, מסנכרן לבד. אפשר לבחור אילו תמונות יסונכרנו (להגדיר תיקיות, או תמונות מתוך אפליקציות בנייד). התמונות שמעלים מוגנות בסיסמא של המייל, אבל תמיד לזכור לא להעלות לרשת תמונות רגישות ומביכות.
- ניהול משימות ביומן גוגל. המון אפליקציות יומן מסתנכנות עם היומן של גוגל, לכן כמעט כולנו משתמשים בו אפילו בלי לדעת. כשהיומן בענן אפשר לשתף אירוע עם אנשים, והם יקבלו תזכורת במכשיר שלהם, הוראות הגעה ועוד. הם יוכלו להוסיף הערה וקבצים קשורים לאירוע.
2 מחשבות על “סביבת עבודה מתוקשבת למורים – איך לארגן את זה”
שלום שמי אפרת ואני מורה לחנ”מ הפרעות התנהגות, הרכזת הפדגוגית שלנו נתנה לי ללמד מחשבים והייתי שמחה לעבור קורס תקשוב שיהיה קביל לאופק חדש הייתי שמחה אם יש באפשרותך לתת לי נתונים על כך תודה.
החומרים שלך ממש מעניינים ומגוונים.
כתבתי לך בפרטי. בהצלחה!